Hola Barcelona

Cisco Live Barcelona 2019

Å jobbe i Conscia byr på mange spennende opplevelser i løpet av et år. Ett av høydepunktene, for en Cisco-frelst teknisk konsulent som meg, er kanskje de gangene i året alt og alle som betyr noe for Cisco samles på kundekonferansen Cisco Live. Det holdes et Live i Europa og et i USA hvert år. Der samles Cisco, partnere og kunder til veldig spennende og innholdsrike dager. Konsulentene fra de ulike partnerne til Cisco får sammen med sine kunder siste nytt på alt du kan tenke deg innen teknologi. Kundene får en unik mulighet til å diskutere alle muligheter dette innebærer med sine lokale leverandører i ulike sosiale settinger i løpet av uken. Cisco og deres representanter holder i det hele og lager rett og slett et heidundrende konferanse for og med alle som har en interesse for Cisco.

Vi i Conscia Norge dro sammen med Consciagruppen og vår deltakelse var koordinert fra Danmark. Vi var over 25 som reiste fra Norge i år, inkludert kunder, så neste år vil vurderer muligheten å arrangere reisen selv. Veldig gøy at så mange kunder, ny rekord faktisk, hadde meldt seg på i år!

Søndag 27. januar

Mitt Cisco Live startet allerede søndagen da vår delegasjon reiste nedover. På forhånd hadde jeg planlagt nøye agendaen for uken for å være sikker på at jeg fikk med meg de sesjonene som ville gi meg det faglige påfyllet jeg trenger i mitt daglig arbeid med kunder. Jeg organiserte min uke i tre store områder, ACI (SDN Datasenter), SD-access (SDN Lan) og SD-WAN (SDN WAN). 

Cisco Live er et velsmurt maskineri. Vi kunne registrere oss inn allerede på flyplassen ved bagasjebåndet, før vi satte kurs mot hotellet og velkomstmiddag for hele Conscia gruppen og kundene, over 130 totalt fra Norge, Sverige, Danmark og Nederland.

Mandag 28. januar

Mandag 8:30 var vi i gang, første dagen var viet til sikkerhet. Det var intense dager med liten tid til pauser, jeg holdt på nesten i ett frem til 18:45, da var hodet fylt med ACI, Firepower, Stealwatch og Tetration for å nevne det viktigste.

Så var det å finne en buss som kunne kjøre meg tilbake til hotellet for å gjøre meg klar til første skikkelige Live-middag med Consciagruppen og kundene. I dag var Cisco invitert for å fortelle om Duo Security og hva det vil kunne bety for fremtiden, både for partnere og kunder.

Tirsdag 29. januar

Tirsdag var vi tilbake på messeområdet klokken 09:00 hvor Keynote var tre nyheter:

  • ACI Anywhere. Vi fikk høre hvordan datasenteret kan legges i multi-cloud med Amazone og Azure.
  • HyperFlex Anywhere, der HyperFlex provisjoneres sentralt hvor som helst.
  • IoT satsningen til Cisco med kundecaser, teknologi-fremskritt og lansering av nye svitsjer.

Resten av dagen brukte jeg til nyttige SD-WAN oppdateringer. SD-WAN er en stor forbedring fra mer tradisjonell DMVPN eller MPLS med høy grad av automatisering, men der fortsatt segmentering og sikkerhet blir ivaretatt. SD-WAN vil være fremtiden for de fleste som har et eget WAN de er avhengig av. På ACI sesjonen ble det snakket om vPod som er en virtuell ACI fabric som kjøres på VMware.

På slutten av denne dagen brukte jeg tiden på en SD-WAN lab som ga godt innblikk  i automatiseringen av nettet. Jeg har stor tro på at flere vil bruke SD-WAN fremover etter å ha blitt presentert dette og sett det i bruk her på Live. På kvelden var det middag og Cisco stilte denne gangen med DNA Center utviklere og fortalte om veien videre. Conscia fikk også ros for våre egenutviklede applikasjoner for både DNA Center og ACI.

Så var det natt igjen i Barcelona og nok en innholdsrik dag var over.

Onsdag 30. januar

Onsdag våknet jeg tidlig, og godt forberedt som jeg var visste jeg at idag var dagen for SD-Access design og hvordan skalering til hundrevis av siter skal gjøres. DNA Center og SD-Access er endelig modent for å koble sammen Campus, Datasenter, Brannmur og mange lokasjoner med samme segmentering og sikkerhet. På sikt vil dette også bli integrert med SD-WAN og til sammen vil dette gi oss muligheten til å optimalisere løsningene for våre kunder i enda større grad. Dagen på Cisco Live ble avsluttet med en spennende lab rundt DNA Center automatisering ved utrulling og oppsettet av ulike lokasjoner.

I dag var dagen kommet hvor Conscia Norge skulle samle sine kunder og gjøre noe alene bare den norske delegasjonen. Vi hadde bestilt bord på en tradisjonell spansk restaurant og fikk servert nydelig fisk, god drikke og stemningen var veldig bra, som småbarnsfar og med konstant underskudd på søvn tok jeg en tidlig kveld, men noen holdt på utover, og tilbakemeldingene har vært veldig gode fra kundene i etterkant.

Torsdag 31. januar

Torsdagen var satt av til mer informasjon rundt ACI Anywhere og hvordan ACI kan strekke seg med sin policy opp i «AWS skyen». Dette gjøres med «multi-site orchestrator» og fremover bli meget aktuelt for mange. Det er også lagt opp til støtte for Azure og med ACI Anywhere vil man da kunne flytte «workloads» mellom egen privat sky og en public sky en i en smidig løsning. Jeg var så heldig at jeg også med Live-billetten min fikk ta en gratis sertifisering på Service Provider, hvor jeg også bestod, det er jeg veldig fornøyd med! Resten av ettermiddagen fikk jeg tid til å se meg litt rundt på messeområdet, jeg besøkte Conscia sin egen stand så klart i Public Village, der fikk jeg tskjorte og jeg viste våre applikasjoner for DNA Center og ACI. Andre interessante stands jeg fikk gått innom var VMware, Google og IBM.  Jeg rakk også innom Devnet og kikket på mulighetene for automatisering av ACI med bruk av Anisble, en integrasjon med Cisco Nexus plattformen, som gjør automatiseringen av infrastrukturen rask og funksjonell.

Siste kvelden var kommet for Live, vi hadde Customer Appreciation Event, en storslagen Ciscofest med mye god musikk, mat, drikke og show. Det var sirkus for alle pengene!

Fredag 1. februar

Etter 4 dager med så intenst program dag og kveld var det nesten greit at jeg ikke rakk den siste sesjonen jeg hadde planlagt 09, fordi flyet gikk tidligere enn planlagt. Men jeg rakk innom et shoppingsenter og fikk kjøpt obligatoriske reisegaver til familien hjemme og sa meg fornøyd med det.

Kort oppsummert var Cisco Live Barcelona dager fylt med faglig interessant innhold og mange gode møter med spennende mennesker fra inn og utland. Det var morsomme minner med gode kollegaer og gode kunder og ikke minst inspirasjon til å gi våre kunder de beste løsningene med alt det Cisco har å by på av innovativ teknologi.

Det er mye god læring i bare det å diskutere teknologi over en matbit. Kanskje det er noe av det beste med Cisco Live, at vi får være så tett på kunder, teknologi og kollegaer over lengre tid og nettopp legger til rette for disse gode møtene og samtalene der nye løsninger diskuteres og hvordan eksisterende kan gjøres enda bedre. Med så mange deltakere i år vil nok Conscia Norge arrangere på egenhånd neste år, og da håper vi enda flere blir med oss – vi sees!

Hasta luego (på gjensyn) Trond!

 

Trond Hansen,
CCIE og Senior Nettverksarkitekt, Conscia Norge